29 December 2011

Should I lie to myself?

I could sit here and say that I wish I'd never of met you.
I could say that you changed.
I could say I had no feelings for you any longer.
I could say that I don't want you in my life any longer.
I could say I feel bad for the next girl you meets.

but I'd be lying.

I'm glad I met you, you taught me so much and we shared amazing times together.
You didn't change, we simply grew apart.
I'll always have feelings for you.
I want you in my life more than anything.
She's the luckiest girl in the world.

21 December 2011

Random. Just for fun :D

Look up your birthday and see what you are... I'm a panther =P

January 01 - 09 ~ Dog
January 10 - 24 ~ Mouse
January 25 - 31 ~ Lion

February 01 - 05 ~ Cat
February 06 - 14 ~ Dove
February 15 - 21 ~ Turtle
February 22 - 28 ~ Panther

March 01 - 12 ~ Monkey
March 13 - 15 ~ Lion
March 16 - 23 ~ Mouse
March 24 - 31 ~ Cat

April 01 - 03 ~ Dog
April 04 - 14 ~ Panther
April 15 - 26 ~ Mouse
April 27 - 30 ~ Turtle

May 01 - 13 ~ Monkey
May 14 - 21 ~ Dove
May 22 - 31 ~ Lion

June 01 - 03 ~ Mouse
June 04 - 14 ~ Turtle
June 15 - 20 ~ Dog
June 21 - 24 ~ Monkey
June 25 - 30 ~ Cat

July 01 - 09 ~ Mouse
July 10 - 15 ~ Dog
July 16 - 26 ~ Dove
July 27 - 31 ~ Cat

August 01 - 15 ~ Monkey
August 16 - 25 ~ Mouse
August 26 - 31 ~ Turtle

September 01 - 14 ~ Dove
September 15 - 27 ~ Cat
September 28 - 30 ~ Dog

October 01 - 15 ~ Monkey
October 16 - 27 ~ Turtle
October 28 - 31 ~ Panther

November 01 - 16 ~ Lion
November 17 - 30 ~ Cat

December 01 - 16 ~ Dog
December 17 - 25 ~ Monkey
December 26 - 31 ~ Dove

If you are a

Dog : A very loyal and sweet person. Your loyalty can never be doubted. You are quite honest and sincere when it comes to your attitude towards working. You are a very simple person, indeed. Absolutely hassle free, humble and down-to-earth!! That explains the reason why your friends cling on to you! You have a good taste for clothes. If your wardrobe is not updated with what is trendy, you sure are depressed. Popular and easy-going. You have a little group of dignified friends, all of them being quality-personified.

Mouse : Always up to some sort of a mischief! The mischievous gleam in your eyes is what makes you so cute and attractive to everyone. You are an extremely fun-to-be-with kind of person. No wonder people seek for your company and look forward to include you for all get-together's. However, you are sensitive which is a drawback. People need to select their words while talking to you. If someone tries to fiddle around and play with words while dealing with you, it is enough to invite your wrath. God bless the person then!

Lion : Quite contradictory to your name, you are a peace loving person. You best try to avoid a situation wherein you are required to fight. An outdoor person, you dislike sitting at one place for a long duration. Popular and easy-going. You are a born leader, and have it in you how to tactfully derive work from people. People love the way you always treat them. You love being loved, and when you receive your share of limelight from someone, you are all theirs!!!!

Cat : An extremely lovable, adorable person, sometimes shy, with a passion for quick wit. At times, you prefer quietness. You love exploring various things and going into depth of each thing. Under normal circumstances you're cool but when given a reason to, you are like a volcano waiting to erupt. You're a fashion bird. People look forward to you as an icon associated with fashion. Basically, you mingle along freely but don't like talking much to strangers. People feel very easy in your company. You observe care in choosing your friends.

Turtle : You are near to perfect and nice at heart. The examples of your kindness are always circulated in groups of people. You, too, love peace. You wouldn't like to retaliate even to a person who is in the wrong. You are loved due to this. You do not wish to talk behind one's back. People love the way you always treat them. You can give, give and give love, and the best part is that you do not expect it back in return. You are generous enough. Seeing things in a practical light is what remains the best trait of you guys.

Dove : You symbolize a very happy-go-lucky approach in life. Whatever the surroundings may be, grim or cheerful, you remain unaffected. In fact, you spread cheer wherever you go. You are the leader of your group of friends and good at consoling people in their times of need. You dislike hypocrisy and tend to shirk away from hypocrites. They can never be in your good books, no matter what. You are very methodical and organized in your work. No amount of mess, hence, can ever encompass you. Beware, it is easy for you to fall in love....

Panther : You are mysterious. You are someone who can handle pressure with ease, and can handle any atmosphere without going berserk. You can be mean at times, and love to gossip with your selected group. Very prim and proper. You like all situations and things to be in the way you desire, which, sometimes is not possible. As a result, you may lose out in some relationships. But otherwise, you love to help people out from difficult and tight spots when they really need you.

Monkey : Very impatient and hyper!!! You want things to be done as quick as possible. At heart, you are quite simple and love if you are the center of attraction. That way, you people are unique. You would like to keep yourself safe from all the angles. Shall your name be dragged or featured in any sort of a controversy, you then go all panicky. Therefore, you take your precautions from the very beginning. When you foresee anything wrong, your sixth sense is what saves you from falling in traps. Quite a money minded bunch you people are.

So, what are you? I'm a panther!

14 December 2011

Maybe it's the end

You know

I love sad ending. But I never would have thought that it happens to me. To us. I love you. Maybe not enough, maybe not as much as you do, but I really do. Well, what did you think? That what happened when you're dating a girl for a year and a half.

You know

I don't know what about you that I like so much. Everything about you is everything I never wanted. Eyeliner, emo posse, skinny clothes... I thought you like me enough, to change all your bad habits for me. I thought you like me enough, to throw away those annoying skinny jeans. But I guess I'm wrong.

You know

I want us to lasts forever. But too much for a happy ending, isn't it? I guess it's my fault, for jinxing our relationship. But really, why did you blame me?

Why did you make this all seems like it's my fault? That I'm the reason we're drifting apart?

You know

If you like her, you can just tell me that straight to my face. Hell, I don't even care if you tell me this over phone. But seriously, did you have to blame me? You know how I hate those words. I thought you stopped saying them. But I'm wrong.

You know

I always laugh at people who's crying over their break up. But now, I'm so sorry for them. I know the feeling now. Please tell me you're not laughing after hanging up the phone. Please tell me you're not bragging to everyone now that you're single again.

You know

I want to tell you not to lead her on, but I never know your feeling for her. Maybe you really like her, maybe you just doing it to make me jealous, or maybe you're just being friendly. Whatever it is, I don't know her, she doesn't know me. Let's keep it that way. I don't want to hate her just because of you.

You know

Maybe this is the end. I'm not having on and off relationship like some of my friends did. Not after our last argument, which, I'm sure you remember. Our biggest argument. Did you know that I barely keep myself from crying whenever I recall the names you call me, even in public?

You know

Today was supposed to be the day I'm happy. Why, because I'm done with my exams. But you have to ruin it. You just can't keep the attention off yourself, can't you. You want the world to revolve around you, and only you.

You know

It's too painful, just to  look at your name in my phone. It's too painful, now that I still can't sleep, cause I'm too used with you calling me whenever the clock read 00:00 AM. I feels like I should wait. Maybe you'd call me. Maybe you'd apologies. But who am I kidding, you're never one to do that.

You know

I'm not gonna give the cliche "it's not you, it's me" crap. Because it's not you, it's not me, it's us. I love you. Maybe you used to love me, but like a bouquet of flowers, if we keep them long enough, they'd withered. Maybe your love for me have fade. Or maybe you never love me at all. I can't be sure of that anymore. Not after yesterday.

You know

I care about you. But I don't understand, how could you say that I don't care about anyone? Maybe it's better to end this now. Before it got too serious. I am serious, but who knows what's on your mind.

Just one thing I wanted to know.

WHY? Why couldn't you be a  man? You really should learn that if you can't say anything nice, it's better if you just shut up. Do you want to know how I felt after last month? It's like when you are riding your bike and you start skidding across sand, or when you miss a step and start tumbling down the stairs, you have those long, long seconds to know that you are going to be hurt, and badly? That’s what those last seconds I spent with you felt like. But last night, I finally fell off the bike. Last night, I finally crashed on the floor. I can’t believe you could hurt me so much.

You and you're issues. I'm done with it. My sister said I should, but I didn't at the time. I thought you'd try more. I thought you care about this relationship as I am. But you're not. Not anymore. Well I'm done. I give up on you. I'm tired of crying over you. You put me through your bullshit and now I'm done.

Enjoy your life.

With love and hate,

Pixie Requiem.



This is the last time I'm using this nickname.

09 December 2011

10 Nama Bandar Yang Paling Pelik

Ade bandar kat Malaysia yg namanya pelik2 x? Muar x pelik... Kalau nk ikutkan, Kuala Lumpur tu sbnrnye pelik. Kuala Lumpur, patutnye byk lumpur, kenape byk bangunan plk? hehee.

Anywayys ni dia top 10 nama bandar yg paling pelik.

1. FUCKING


Bandar Fucking ni kampung Austria, berdekatan dgn Salzburg. Bandar ni cume ade 104 penduduk je, tp dikenali seluruh dunia sbb name bandar ni yg bg maksud berbeza dlm bahse inggeris. Maksud sebenar Fucking dlm bhse Austria sbnrnye 'tempat tinggal orang Focko' (Focko tu kaum yg tinggal kt sane). Xde kene mngene pun dgn mksud bahase inggeris. Dirty minds btl.


2. HOOKER



Bandar ni dinamakan sempena dgn pekerjaan asal penduduk bandar ni. Yep, satu mase dulu, pekerjaan utama penduduk bndar ni ialah hooker. Penduduk nye sekarang kurang dr 2000 orang. Tp, penduduk skrg x nk ubah nama tu, diorang bangge. Siap tubuhkan kelab "Hooker Health Club", "Hooker Senior Citizens" n "Hooker Chamber of Commerce". Mungkin sbb ramai pelancong dtg kot?

3. HELL


Penduduknye lebih dr 250. Hidup diorang x lah teruk sgt, tp name bandar ni tetap Hell. Ade dua lagenda kenape bandar ni dinamakan Hell. Lagenda pertama; Reeves (pemilik tanah HELL) ditanyekan ape name bandar baru tu. Reeves jawab "Aku x peduli, ko nk namekan Hell pun aku x kisah". Lagenda kedua plk; ade dua orang pengembara German pd abad ke 19 dtg ke Hell dan ckp dlm bhse German "So schön hell!” yg bermaksud ”So beautifully bright!”. Agak2 yg mane betul? Atau dua2 x betul?

4. ACCIDENT


Accident terletak kat bahagian West Maryland, merupakan salah satu petempatan yg pertama. Bandar ni aman sangat, jarang bende yg biase keluar kat surat khabar terjadi. Xde ape2 kisah accident dlm sejarah bandar ni, dan penduduk bandar ni x kisah pun namenye. Jd bandar Accident pun kekal sampai hari ni.

5. BORING



Bandar Boring terkenal di seluruh Oregon sebab namenye yg unik. Ramai orang anggap bandar Boring ni tempat yg membosankan, tp penduduk kat situ x bersetuju. Diorang siap pakai slogan “The most exciting place to live". Bandar ni bukan dinamakan sebab dia boring, tp sempena dgn nama penduduk terawal kat bandar ni, W. H. Boring. Boring nye name dia....

6. DING DONG



Disebabkan bandar ni terletak kat Bell County, namenye mestilah Ding Dong... Bandar ni dinamakan oleh 2 penduduk terawal yg upah seorang pelukis utk cipta design kedai diorg kat Bell County. Ade dua loceng/bells kat sign tu, dan kat situ la nama Ding Dong muncul. Bile bandar ni membangun, penduduk xkisah namenye. Moto bandar ni ialah “If you find yourself in Ding Dong, you had to have been looking for it.” Kenape ding dong ye? Kenape x KRINGGG atau Chring ~ Chring ~?

7. NAMELESS



Bandar Nameless terletak kat Tennessee. Ade beberape teori pasal name bandar Nameless ni. Salah sorang dr diorang ckp, ade sorang penduduk nk kerja kat post office, tp dia kosongkan bhgian name. jd dia permohonan tu direject sebagai nameless. Seorang penduduk lain plk ckp dia xnk bg name ape2 kat bandar tu. “This here’s a nameless place if I ever seen one, so leave it be” tu la yg dia terangkan. Sian bandar ni, selame-lamenye ade nama yg maksudnye xde nama....

8. CUT AND SHOOT


 Name pun Texas, mesti la ade bandar yg namenye ade kene mengena dgn tembak2. pd tahun 1912, orang ramai yg cube buat tunjuk perasaan boleh menyebabkan keganasan berlaku. Mereka tgh berdebat tentang 3 perkara, design satu2nye gereja kt bandar tu, isu tentang sape yg dibnrkan mengajar kt gereja dan konflikasi pemilik tanah dgn ahli gereja. Tibe2 sorang bdk lelaki ckp  “I’m going to cut around the corner and shoot through the bushes in a minute!”. Dan itu dia, nama baru bandar tu. Texas, dari dulu sampai skrg sgt bahaye.

9. NOTHING


Nothing, Arizona ditemui pd tahun 1977 oleh 4 orang. Mase tu, diorang je yg tinggal kat situ. Bandar ni bukan namenye je yg pelik, tp bandar tu pun pelik. ade mesej dekat papan tanda jalan, “The staunch citizens of Nothing are full of Hope, Faith, and Believe in the work ethic. Thru-the-years-these dedicated people had faith in Nothing, hoped for Nothing, worked at Nothing, for Nothing.” Semua penduduk kat situ bekerja kat stesyen minyak dan workshop. Nothing much can be found here... yeah. Nothing.


10. SANTA CLAUS



Santa Claus terletak kat Indiana, bukan kat Lapland. Bandar ni pd mulenye xde nama, so penduduk kat situ pun berkumpul kat gereja utk cari nama yg sesuai. Diorang x dapat capai persetujuan, sampailah sorang lelaki berjanggut putih, berbaju merah dan perut boyot datang. Sorang budak menjerit "Santa Claus!" dan diorang pun capai persetujuan. Pd pendapat aku, diorang dah penat n malas nk gaduh. So, ikut je la cadangan budak tu. x ikut kang, nangis. heheheee

Kesimpulannye, kalo korang nk bg name kat sesuatu, pk betul2. cari maknenye dlm semua bahase. takut lain bahase, lain makne.

Time kasih sebab baca! *bows* sile komen or shout ~

Sumber: http://urbantitan.com/10-bizarre-town-names/

06 December 2011

Top 10 World's Biggest Holes

Mirny Diamond Mine


Mirny Diamond Mines ni sebenarnye lombong berlian, terletak kat North Slave Region of the Northwest Territories, Canada. Dalamnya 525 m dan diameter 1200 m. Ini adalah salah satu lombong berlian pertama dan terbesar di USSR (Soviet). Sekarang lombong ni dah x digunekan lg. Kalau lori nak lalu dari atas hingga ke dasar lombong, lori tu perlukan mase 2 jam! Um, kalau nk pegi tandas, camne tu?

Great Blue Hole – Belize


 Great Blue Hole ni jurang bawah air pantai Belize. Mase zaman ais terakhir, jurang ni terbina sendiri sbgai gua kapur. Diameternye 100 kaki n dalamnye plk 400 kaki. Kalau jatuh konfem aku lemas. Dah la x reti berenang.. huhu. Agak2 makhluk ape yg hidup kt dalam tu ye?


The Door To Hell: Daryaza Gas Crater, Turkmenistan


 Ni bukan pintu nk ke neraka betul2, gelaran jer... Citenye bermule tahun 1971, geologists jumpe gas natural bawah tanah yg sgt besar. Diorang pun gali tanah tu utk dapatkan gas natural. Tp pelantar penggerudi tu runtuh dan tinggalkan lubang yg sgt besar. Utk elakkan gas beracun keluar, diorang biarkan je lubang tu terbakar. Pengkaji2 gerlogist tu sume berharap gas akan habis terbakar, tp sampai sekrang, tahun 2011, lubang tu masih terbakar. Kalo jatuh, belum sempat nk buat apa2 dah terbakar. sbb tu diberi gelaran The Door To Hell.

Kimberley Big Hole - Afrika Selatan



The Kimberley Diamond Mine (also known as the Big Hole) dikenali sbagai lubang buatan manusia yg terbesar di dunia. Dari tahun 1866 hinggalah 1914, seramai 50 000 pelombong yg gali lubang ni dgn cangkul dan picks. 2,722 kg berlian berjaye didapatkan sepanjang mase tu. Lubang ni tgh diusahakan utk dijadikan warisan dunia. Muzium tanpa bangunan? kalau jatuh dlm air tu, camne nk panjat naik blk? Takutnyer

Bingham Canyon Mine – Utah



Lombong ni sebenarnye lombong keluli kat Oquirrh mountains, Utah. Dalamnye 0.75 mile (1.2 km) dan besarnye plk 2.5 miles (4 km). Merupakan lombong penggalian buatan manusia yg terbesar. xde pernah berlaku tanah runtuh plk ye?


Glory Hole in Monticello Dam California



Jurang air di Napa Country, California. Most noted for its large circular spillway with a rate of 48,400 cubic feet per second. Yg ni nampak menakutkan...

Diavik Diamond Mine – Canada



Lombong ni dibuka tahun 2003, menghasilkan 1,600 kg (3,500 lb) berlian setiap tahun. Lombong berlian ni terletak di Wilayah Barat Laut Kanada. Tauke nye mesti dah kaye raye... Berlian tuuuu!!!


Guatemala Sinkhole



Yang ni paling menakutkan bg aku. Sinkhole!! Gile la! Ade rumah kat atas tanah ni!!  Tanah ni runtuh pd tahun 2007, runtuhan sedalam 300 kaki, menelan sebuah rumah, dan membunuh 2 orang. Ribuan lagi penduduk dipindahkan sebab takut kejadian yg sama berlaku. Lubang ni puncanye ialah hujan yg berpanjangan dan aliran buangan bawah tanah. Aku takkan berani nk jejakkan kaki aku kt kawasan ni. Gilerrr....


Chuquicamata Copper Mine – Chile




Ni lombong galian keluli terbuka kat Chile. Jumlah pengeluaran lombong ni paling tinggi kat dunia, tp ni bukan lombong terbesar. Dalam lombong ni cume (?) 850 meters je. Bagi aku dah cukup dalam lah tu...

Udachnaya Pipe – Russia



Lombong berlian kat Russia. Pemilik lombong ni bercadang nak hentikan aktiviti lombong ni pd tahun 2010 sebab nk mulakan aktiviti perlombongan bawah tanah. Lombong ni ditemui tahun 1955 dan sekrang, dalamnye dah mencecah 600 meters. Kaye gile pemiliknyer...

Majoriti lubang ni sebenarnye buatan manusia. kenape aku ade rase x sedap ati ek? kalu tibe2 ade gempa bumi kt kawasan lombong ni mcm mana? kalau tanah kawasan lain kene tarik bile ade gegaran, x ke bahaya? Kesimpulannye, manusia dgn sifat tamak xkan berpisah~

Time kasih sebab baca *bows*

Sumber: http://www.nuffy.net/cool/articles/ten-worlds-biggest-holes.html

05 December 2011

Adab ketika berniaga

Aku nak cite sikit la... Hari ni, aku tgh seronok habis paper Sejarah, aku pun dgn bahagianya jalan2 kat econsave. Sedang aku innocently jalan2, aku terhidu bau semerbak roti mama (jgn tanye kenape digelar roti mama, bukan roti papa. Tp just for your info, roti boi ade kat Giant Muar) dan perut aku yg mengada-ngada ni terus terasa lapar. So, aku pun mendekati kedai tersebut dgn niat nk beli roti mama. Tiba2...

"P###at mak ko la!! S**l la ko ni. C%%%ai."

Erk. Your choice of words is so colourful, dear. Terbantut selera aku. Dgn muke berlagaknye, aku buat pusingan U 360 darjah and pergi jauh2 dari kedai td.

Susah la akak tu. Muke da cantik, tp choice of words tu x manis betul. Dah la menjual makanan. Nk mencarut pun, mencarut la dalam hati. Ni tidak, menjerit sekuat kuat hati. Bangge sangat ke dapat mencarut? Akak, akak tau x, sebab mulut akak tu, ramai customer x berminat nk dekat dgn kedai akak?

Yang tu satu hal, yang sorang salesgirl kat Mydin Melaka ni lain plk citenye.

Shawl cantik kan? Lagi2 yg loose style tu.

Hana Tajima Hijab Style
Aku n akak aku pegi kat satu kedai tudung ni. Cantiknye salesgirl tu. Kecik, comel, pakai gaya loose style. Kitorang pun masuk, tengok-tengok tudung kat situ. Akak aku nk cari byk2 tudung utk lawan bakal husband dia punye sedara-mara (x sabo btl minah ni...)

Tp spoilnye, salesgirl ni muke masam ya amat. Kitorang tanye harge, jawab sepatah (dgn ganas). Akak aku tanye kalo beli banyak dpt murah ke, dia jeling n x jawab plk. Adik, awak tu berniaga. kalo x boleh dapat murah, ckp je la, perlu ke buat muke masam mcm tu!

Tp yg buat kitorang tension gile bile sedare kitorang yg agak hensem jgk la, masuk kt situ pastu kacau kitorang. Tibe2 terhegeh-hegeh adik td dtg, dgn senyumnye, tanye perlu ptolongan ke x. Oi, kalo nk menggatal tu, cover2 la sket!! Sedare kitorg ni pun agak gatal la jgk, terus tanye adik td dia nk beli, tp mahal. Adik tu ckp "x pe la bang, kalau beli 2 atau lebih, dapat diskaun!"

Kenape x jawab kitorang tanye td?

Kitorang da tensyen, terus blah dr kedai tu. Nal pun ikut, pastu tanye kenape. Dan kitorang pun cite la kisah sbnrnye. Nal ckp "harap muke je lawa!"

Honestly, kite sume boleh nampak kenapa majoriti Melayu makin mundur dlm urusan perniagaan, Ni bukan kali pertame aku jumpe org camni. Tp cube pegi kedai Chinese. Majoriti salesgirl nye senyum je. Memang ada yg masam, tp itu minoriti. Sebaliknye plk bg org Melayu. Pastu siap nk komplen kt jabatan. Kami pengguna, kami ade hak memilih. So, tgk diri sendiri dkt cermin and ask yourself, kenape kedai melayu jrang dpt sambutan?

Fikir la sendiri.

11 October 2011

TAGGED: 44 facts about myself

I don't find anything about me interesting, but ok. I don't remember the ones I did before so if they repeat... Just pretend you didn't know.

<3

Fact 1: I am Islam.
Fact 2: I'm a CAT lover. Dammit, I LOVE CATS!!
Fact 3: I can't drive any car. I can't tell the difference between break and clutch. They all look the same to me.
Fact 4: I wanted to go to Japan someday.
Fact 5: My favorite music is mostly acoustic, but listen to everything from hardcore metal to classical.
Fact 6: Linkin Park fans since 2002.
Fact 7: I lie a lot to people I hate.
Fact 8: I have never done or tried drugs or cigarettes.
Fact 9: I've never been drunk nor do I ever want to be.
Fact 10: An incident taught me that once someone is a backstabber, they forever will be.
Fact 11: I'm not going to rub the fact that I'm not single in someone's face.
Fact 12: I hate people who moan about their life nonstop.
Fact 13: I can say that I don't care what people think about me, but truthfully, I care so damn much.
Fact 14: Most favorite quote; "LOVE ME OR HATE ME, I'M STILL GONNA SHINE"
Fact 15: Current favorite story; Koibito No Ryu
Fact 16: Crab is my favorite food.
Fact 17: My whole life involves in art, mainly writing.
Fact 18: I have one fake Facebook account, used for stalking purposes.
Fact 19: I wear tudung.
Fact 20: I have a high metabolism, which is why it's hard for me to gain weight.
Fact 21: Half of my Facebook 'friends', I never know they're existed. 
Fact 22: I like movies with Lindsay Lohan in it. She's a bad influence, I know, I just like the movies.
Fact 23: I have three older brothers, one older sister, one younger sister and one sister in law.
Fact 24: I wear a fake emotion mask on my face almost all the time.
Fact 25: I can be a great actress when I wanted to. You can never know when I'm pissed off, sad or wanted to rolling on the floor laughing like crazy.
Fact 26: I am not a good friends. I talk bad behind you. Ask the others, they'd tell you the truth.
Fact 27: I love my parents. Yeah they're controlling my life whatsoever but that's what parents do.
Fact 28: I have a newly found addiction, namely contact lens.
Fact 29: I am straight.
Fact 30: The only sibling I'm close to is my older sister.
Fact 31: I am running out of things to think of.
Fact 32: That awkward moment when people I really hate, tried to talk to me like we're BFF. I wanted so badly to avoid that.
Fact 33: I hate when someone judge people without getting to know them.
Fact 34: I am never fitted into any cliques besides the circle of my friend. We have our own style.
Fact 35: I love karaoke with my friends.
Fact 36: I am a good listener, but I'm not really good at giving advices.
Fact 37: I like to watch punk-look boy plays piano.
Fact 38: I loathe emo or goth wannabe.
Fact 39: I never cried in front of other people unless the reason is known by everyone e.g deaths of family
Fact 40: I never mind other people's business... unless they're my bestfriend.
Fact 41: Blue is my favorite color. Second choice is black or white.
Fact 42: I believe in true love.
Fact 43: Believe in happy endings, but I prefer to read stories with sad endings XD
Fact 44: I'm stopping at 44 because 4 is my favorite number.

Dared by those douchebags Aoi Nerdy and Fumiki so here you go. YOU BETTR COMMENT OR SHOUT ON THIS, I WASTE AN HOUR OF MY LIFE FOR YOUR SAKE!!

For other people, comment or shout if you bother enough :DD

09 October 2011

3 things?

Saje je nk jawab soalan. xde keje la katekan. huhu




Three Things You Want To Do Before You Die:
1 : Get married. Ape tgk2? Aku pun nk tau gak sape bakal suami aku!!! (Kairi: Ehem2, aku ni sape?) eh, errr...
2 : Go to Japan.
3 : Get published (book, duhhh)

Three Physical Things You Like About Yourself:
1 : Hands
2 : Fingers
3 : Body curve?

Three Parts Of Your Heritage:
1 : Quiet
2 : Weird
3 : Insane

Three Things That Scare You:
1 : Worms, maggots and the likes (EWWWW)
2 : Death (duhhh)
3 : My own toes (don't ask)

Three Of Your Everyday Essentials:
1 : Laugh
2 : Sleep
3 : Online

Three Things You Are Wearing Right Now:
1 : Ankle bracelets
2 : Knee-length jeans dress
3 : Legging

Three Of Your Favorite Bands/Musical Artists:
1 : Linkin Park (All time)
2 : Tokio Hotel (Most recent)
3 : Secondhand Serenade (Occasionally)

Three Of Your Favorite Songs:
1 : Half Alive (Secondhand Serenade)
2 : In Die Nacht (Tokio Hotel)
3 : Back To December (Taylor Swift)

Three Things You Want In A Relationship:
1 : Love
2 : Respect
3 : Honesty

Two Truths And A Lie:
1 : I am Lola Bunny.
2 : I am addicted to online reading.
3 : I loves cat.

Three Physical Things About The Preferred Sex That Appeal To You:
1 : Super tall.
2 : Always smile.
3 : Broad-shouldered. (Kairi: Err....)

Three Of Your Favorite Hobbies:
1 : Writing
2 : Reading
3 :Gaming

Three Careers You're Considering/You've Considered:
1 : Writer
2 : Teacher
3 : Books translator.

Three Places You Want To Go On Vacation:
1 : JAPAN
2 : Paris
3 : London

Three Names You Like:
1 : Kairi XD
2 : Yuri
3 :Darrel

Three Ways That You Are Stereotypically A Boy:
1 : I have a short hair
2 : I'm not into cheesy happy ending sappy romance stories
3 : I am a gamers

Three Ways That You Are Stereotypically A Girl:
1 : Sensitive / emotional
2 : I loves shopping (Tapi duit selalu xde)
3 : Pakai tudung. Bahase inggeris nye ape ha? hehe

07 October 2011

Most recent favorite song

Secondhand Serenade - Half Alive




It's four AM, I'm waking up to your perfume
Don't get up, I'll get through on my own
I don't know if I'm home
Or if I lost the way into your room
I'm spiraling into my doom
I'm feeling half alive but I know one day
You and I will be free,

To live and die by our own rules,
Free..
Despite the fact that men are fools

I'm almost alive, and I need you to try
And save me.
It's okay that we're dying,
But I need to survive tonight, tonight.

Well excuse me while I get killed softly,
Heart slows down and I can hardly tell you I'm okay
At least 'til yesterday,
You know you got me off my highest guard,
Believe me when I say it's hard.
We'll get through this tonight
And I know one day you and I will be free

To live and die by our own rules,
Free..
Despite the fact that men are fools.

I'm almost alive, and I need you to try
And save me.
It's okay that we're dying,
But I need to survive tonight, tonight.

And you touch my hand ever so slightly
(Girl we're not ready for this yet)
And the deadly look she cast upon me
I won't regret, I won't regret
I won't regret. I won't regret...

And I was trying to disappear,
But you got me wrapped around you
I can hardly breathe without you
I was trying to disappear
But I got lost in your eyes now,
You brought me down to size now.

I'm almost alive
And I need you to try and save me.
It's okay that we're dying
But I need to survive tonight, tonight
Tonight...

I'm almost alive, and I need you to try
And save me.
It's okay that we're dying,
But I need to survive tonight, tonight.
I need to survive tonight, tonight

Sensitif ke aku?

 Hi viewers.

Aku nk bagitau satu perkataan yg paling aku anti. paling buat aku kecik ati. satu perkataan yg boleh buat aku menangis kalau org yg aku sanjung cakap aku macam tu.

BODOH.

hari ni sorang yg aku sanjung, sorang yang aku kagum panggil aku sombong bodoh. mungkin dia da geram sangat kat aku sebab aku degil dan pemalas, tp perlu ke perkataan tu? aku boleh tahan lagi kalau dia panggil aku pemalas, sebab aku memang pemalas, tp perlu ke perkataan sombong bodoh tu? dan perkataan tu ditujukan pada aku sorang. "Orang jenis sombong bodoh macam awak la Salbiah." sebab aku x jawab soalan yg dia anggap senang. aku memang x pernah buat soalan yg dia bg, tp aku sumpah aku baca bahagian tu. tp x semua, dan aku x nk jawab sebab nanti dia mengamuk kalau jawab separuh muka surat je.

hanya kerana aku penah jd bdk sains, dia anggap aku bdk pandai. dia tau x, walaupun aku bdk sains, subjek sains aku yg paling hampir fail teruk.


aku terkilan sgt. aku nk nangis time tu jgk, tp ramai org ade.

kalau aku tau td, baik aku x payah dtg sekola. biarla nk bagi surat amaran ke, sijil berhenti tulis kelakuan sederhana ke, aku x kisah. aku xnk kene panggil camtu.

dia ulang2 perkataan tu pada aku. lebih 3 kali.

perkataan yg keluar dr mulut dia biasanya masin.

mungkin aku perempuan, sebab tu aku senang sgt menangis psl bende2 camni, tp perkataan tu byk bwk kenangan buruk pd aku.

Korang semua, tolong jaga perkataan yg korang sebut. korang x tau kalau2 org yang korang tujukan tu jenis yg sgt sensitif.

kwn2 aku semua ckp aku sempoi, siap salam2 lg lepas abis kene marah, tp sebenarnye x. aku rase nk nangis time tu jgk, tp aku hormat kat dia. aku still kagum kt dia. dia jarang keluarkan perkataan camtu.

aku jarang kecik ati ngan org, tp sekali aku terase, lame aku akan ingat. tp siapala aku. pangkat dia lg besar.

aku mungkin x terase sgt kalau dia cuma bg teguran. tp yg buat aku lg rase nk menangis, sebab lepas dia marah aku, dia puji backstabber aku. x habis2 sebut name si backstabber ni. kalau la dia tau perangai sebenar makhluk Allah yg sorang ni, entah apa la dia ckp. mungkin still backup favorite student dia kot?

Please, ape yg korang bace, habis kat sini. jgn sebut pd aku lg kecuali kalau korang bestfriend aku.

14 September 2011

Pengalaman pertama kali pkai contact lens...

 Hello viewers.

Akak aku nak beli contact lens utk pkai hari dia kawin nty. So dia suruh aku tgk2 kan page facebook yg jual contact lens. Aku pun beli dari page yg direkomenkan kawan aku, Barbie Lens Shop Serene. Akak aku beli, aku pun sibuk la nak beli, sbb offer kalau beli satu RM30, tp kalau 2 dpt RM50 (alasan) aku beli warne biru, akak aku beli warne coklat. Mule2 aku punye yg sampai dulu. Punye la cuak sbb ingat salah hantar, akak aku plk bknnye reti nk sabar (x sesuai online shopping btl...) tp sampai gak walaupun lambat sket.

yg ni aku punye

ni akak aku punye

Disebabkan xde percuma lens case, aku kne cari sendiri la. Da beli, baru aku pakai. PEH! Seksenye! Dekat satu jam x msuk2 dlm mate! Mate aku asyik terkejam je! Punyela payah sampai aku terpikir nk tepon Nabila (dia penah pkai contact lens), tp aku xde kedit, so aku cari kt youtube (How to wear contact lens) x membantu sebenarnye, sbb aku pun tau care2 nk pakai. Aku cume nk tau camne nk pastikan mate aku x terpejam je!!

1 jam setengah kemudian, baru la berjaya masuk (setelah di pakse mata aku bukak besar2, x tutup2). Haha, menangis terus! Mule2 pedih, pastu x rase pape pun. Mate sebelah lg amik mase setengah jam je (berlagak).

Pastu siap nk berlagak ngan mak aku, tp mak aku x nampak pun!! Aku pakai big eye 16mm pnye tau! Xpe, lain kali aku pakai 20mm warne pink, tgk mak aku perasan ke x.

gambar x bape cantik, mls nk edit

susah betul aku nak bukak botol nye ni, so aku mintak bantuan youtube gak (how to open contact lens bottle) hehe internet sgt membantu

setelah dibukak
gambar ni di amik lepas nangis, mata da x merah da, hahaaa

warne biru!
Nampak lain sket dr ape yg diapaprkan, tp mesti la, yg modelnye comel2.

akak aku x tau pun dia punye lens da sampai, sbb dia tgh keje. So x dpt la nk amik gambar dia da pkai contact lens. huhu

Time kasih sbb amik mase korang bace bende alah ni.

Silalah komen atau shout :D *bows*

10 September 2011

Abang aku nak kawin?!!

Hello viewers! Aku tau korang sesat masuk blog aku ni, tp alang2 da msuk, teruskan la bace yer~

Lama x update!! Ye la, sbb busy! Abg aku nak kawin!

Apesal abg ko yg nak kawin, ko yg busy?

Um... Diam! Ni blog aku, sukati aku la nak cakap ape!!

Dan kalau betul ko tgh busy, ape ko buat kt sini? x tolong buat kerja ke?

ARGHHH!! DIAM!! DIAM!!!

Ehem2. So...

Macam x percaye je abg aku nak kawin! Anip, laki paling kuat membebel, nak kawin! Aku selalu ingat Abe (abg aku yg ptame) yg kawin dulu. Abe baik sikit, cool je, x cam Anip! membebel, tido tengah hari... Camne la Kak Ayu boleh sangkut... Tp xpe, kalo Kak Ayu suke Anip walaupun lps tau perangai buruk dia, maknenye Kak Ayu la yg terbaik (TERLEBIH baik) utk Anip.

Jom same2 doakan diorg bahagia hingga akhir hayat!

Kak Ayu
Kameraman nye kwn abg aku. Cantik gambo yg dia amik, so kalo korang nk kwin, sila la contact fb dia yer (promote) facebook kameraman

terime kasih sbb bace. *bows*
Sile komen or shout! :D

21 August 2011

10 lukisan TERMAHAL dunia

So, tadi mase aku tgk procrastinating boring2, aku browse kt internet, saje tgk2 gambar. Tibe2 aku terjumpe lukisan termahal dunia. As the saying goes, curiosity kills the cat, but in this case, curiosity kills the time, so ak pun tgk la lukisan2 lain yg mahal2. ni la yg aku jumpe~ countdown from 10 to 1

********************************

10

Irises
by Vincent Van Gogh
($105.1 millions)

Irises (1889)
Lukisan ni dikatakan lukisan terakhir Gogh sblm dia bunuh diri pd 1890 akibat tekanan di Auvers sur Oise, France. Macam yg korang sume nampak, lukisan ni x banyak warna terang. Gogh ckp dia dah nk gila dgn warna2 yg terang, so dia lukis lukisan ni. Lukisan ni diinspirasikan dari lukisan jepun "ukiyo-e woodblock prints". Lukisan ni pertame dimiliki oleh kawan Gogh kt France sebelum dia mati. hargenye cume 300 francs je mase tu. Kali terakhir lukisan ni dibeli pd 1990 oleh J. Paul Getty Museum in Los Angeles, sampai sekarang. So kalau agak2 berduit n nk tgk hasil seni seratus tahun lepas, pegi la sane.

******************************

9

Dora Maar Au Chat
by Pablo Picasso
($106.1 millions) 

Dora Maar Au Chat (1941)
 Percaye x, Dora Maar sebenarnye seorang perempuan yg dicintai oleh Picasso. Hubungan diorg bertahan lebih dari satu dekad. Picasso (waktu tu 55 tahun) jatuh cinta dgn Maar (29 tahun). Lukisan ni ade byk maksud tersirat yg masih belum dibongkar. Kenape dia lukis mukanya mcm tu? Kenape ade kucing? Kenape dress mcm tu? Dpt jwb x? hehee... Lukisan ni terakhir dibeli oleh Russian bidder yg x dikenali pd 2006, dan x pernah dilihat lg hingga hari ini.

*********************************

8

Portrait of Joseph Roulin 
by Vincent van Gogh
($107 ++ millions)

Portrait of Joseph Roulin (1889)

 Joseph Roulin adalah kawan baik Van Gogh sendiri yg bekerja sbgai posmen. Lukisan ni sebenarnye salah satu dr series The Roulin Family, yg ada Joseph Roulin, isterinya Augustine Roulin, anak pertama, Armand Roulin, anak kedua Camille Roulin dan anak terakhir Marcelle Roulin.


********************************

 7

Nude, Green Leaves and Bust
by Pablo Picasso
($110.2 millions)

Nude, Green Leaves and Bust (1932)


 Lukisan ni diletakkan secara pameran besar besaran hanya sekali je iaitu pd hari jadi lukisan ni yg ke 80 pd 1961.Lukisan ni salah satu series mistress and muse Marie-Thérèse Walter dr 1932. byk lg lukisan dr series ni tp yg ni paling mahal. sekarang, lukisan ni ade Tate Modern di London bersame2 dgn lukisan Picasso yg lain kt galeri dia sendiri.

****************************

6

Garçon à la pipe
by Pablo Picasso
 ($124.3 millions)

Garçon à la pipe (1905)



Garçon à la pipe ni bahasa Perancis. bahasa Inggerisnya "A Boy With Pipe". Lukisan ni dilukis pd 1905. Ni sebenarnye lukisan minyak. Tak siapa tau kenape Picasso lukis bunga kt kepala lelaki tu, tp khbar2 angin mengatakan Picasso mula2 ingatkan bdk ni perempuan. Budak ni yg hanya dikenali sbg p’tit Louis ( Little Louise) ialah budak yg selalu duduk kt tepi tingkap studio Picasso n tgk dia melukis. Picasso ckp dia sendiri x tau siapa bdk tu. Yg Picasso tau, bile dia tgk belakang, bdk tu mesti ada, kadang2 sehari suntuk budak tu x pegi mana2, sampai la Picasso pindah dr France.


*****************************


5

Bal du moulin de la Galette
by Pierre-Auguste Renoir
( $136.4 millions)

Bal Du Moulin De La Galette (1876)
akhirnya, ade jgk pelukis lain selain Picasso ngan Van Gogh! Lukisan ni diinspirasikan dr hari Ahad biasa kt Moulin De La Galette, Paris. Dlm hujung abad ke 19, setiap hari Ahad org2 bawahan Paris akan pakai cantik2 dan pegi sana utk menari, minum, makan galettes sampai lewat malam. Lukisan ni adalah snapshot dr real life, berdasarkan apa yg dilihat oleh Renoir.

*************************

4

Portrait of Dr. Gachet 
by Vincent van Gogh
($144.1 millions)

Potrait of Dr. Gachet (1907)
Lukisan ni adalah Dr. Gachet, doktor yg jaga Van Gogh dlm bulan2 terakhir dia hidup. Cume lukisan ni je yg berjaye dia hasilkan mase tinggal dgn doktor tu. Theo (abg Van Gigh) hantar dia dgn doktor ni lepas dpt tau dia sakit. Van Gogh penah ckp, doktor ni lg sakit dr dia, tp semangat doktor tu utk hidup xde siapa boleh kalahkan. Doktor ni da byk tolong Van Gogh, n sebagai penghargaan, Van Gogh lukis doktor tu dan ckp selagi lukisan tu wujud, selagi tu org lain akan tau jasa doktor tu pd Van Gogh, sampai hari ni.

*******************

3

Portrait of Adele Bloch-Bauer I 
by Gustav Klimt
($150.2 millions) 

Potrait of Adele Bloch-Bauer I (1907)
 Lukisan ni amik mase 3 tahun utk siap! X byk mklumat aku jumpe psl lukisan ni, selain model nye, Adele dilukis dua kali dlm satu lg lukisan lain. Lukisan ni boleh jumpe kt Neue Galerie si New York City sejak Julai 2006 sampai hari ni.

 ***********************

2

Woman III
by Willem de Kooning
($154.0 millions)



Woman III (1953)
 Lukisan ni la namanya lukisan abstrak ekspresi. Dari tahun 70-an hingga 1994 lukisan ni dipamerkan kt Tehran Museum of Contemporary Art collection, tp selepas muncul org Islam yg mempertahankan agame, lukisan ni x lgi boleh dipamerkan atas sebab peraturan ketat berdasarkan seni visual. Lukisan ni sekrang jd hiasan kt rumah jutawan Steven A. Cohen sejak November 2006.

 *************************


No. 5, 1948
 by Jackson Pollock 
($156.8 millions)

No. 5, 1948 (1948)
 Percaye atau tak, ni la lukisan PALING MAHAL DI DUNIA. Jgn tanye aku, aku pun terkejut. Lukisan ni lukisan abstrak dan selalu bertukar tgn, sbb ramai yg berminat nk beli, menjadikan lukisan ni lukisan termahal pernah dijual kt dunia. Lukisan ni dah jd hiasan dinding rumah David Marinez sejak tahun 2006 lagi. 

**************************

So.. itu la maklumat yg aku jumpe. Kalau aku da kaya, lukisan yg mungkin aku akan beli cume lukisan tempat ke-5 Bal du moulin de la Galette n lukisan tempat ke-6 Garçon à la pipe. Sebab tu je lukisan yg aku paham. Tp rasenye baik aku beli rumah dulu kot... pastu kete, pastu lappy, pastu main saham... hahaa~ yg penting mustahil la lukisan2 tu akan jatuh ke tgn aku. Yg paling aku tak percaye lukisan tempat pertama yg paling mahal tu. Adoi, abstrak sgt, x nampak pape pun! 

Ingat lagi cikgu PS aku, Cikgu Nizam ckp "kalo saya buat lukisan camni, satu sen pun x laku! msuk tong sampah jela!!" hahahaaa!!!!

info2 ni berdasarkan ape yg aku jumpe lepas procrastinating dr buat sejarah browse internet. so kalau ade sesape yg nk betulkan mklumat ni, silekan~
Terime kasih sebab sudi singgah n bace *bows* sile lah komen or shout yer~