05 April 2011

FORM 6????

 Wahai cikgu2 yg mengajar form 6 @ Dato, seteruk mane pun keputusan kitorang, bukan slh cikgu. cikgu da suapkan pd kitorang, kitorang je yg MALAS nk telan. Sbb da ramai org yg berjaya asal dr F6 dato...

tp......

Kadang2 aku rase menyesal ngan pilihan aku.

yelah, aku da tau awal2 lg Dato ni x tawarkan PS ngan Sastera, tp ak nk gak lekat kat sini... Ok, fine, taun ni da ade PS, tp kene blajo sminggu skali. Tu yg aku x nk. Cikgu Sulaiman (cikgu Sastera) plk baru taun ni masuk. mknenye ade kemungkinan la bdk2 taun dpn ley amik subjek sastera. Pdn muke aku.

So... Aku punye subjek sekaran; Pengajiam Am (wajib) Bahasa Melayu, Ekonomi ngan Sejarah. PA tu no komen la, sebab wajib. nk x nk kene sumbat gak la masuk otak. Tp sape je yg nk bace bab2 politik ni? Org yg bcite2 nk jd ahli politik bleh la! Tp bkn psl tu je, Pengajian Am ni de gak blajo psl krgn, graf... n karangannye jauh lg senang dr krgn BM, asalkan tau teknik.

Pd korang yg pk BM ni senang... KORANG SILAP!!!!
Da la kene cr kesalahan tatabahasa, kene bgtau sbb kesalahan DGN terperinci lg. Karangan nye plk, kene 600 > 700 psth perkataan. PENDAHULUAN pun kene ade teknik!!! kalo x, tolak markah! lg, alih bahasa. Dri prosa tradisional ke bhse moden. dr syair ke bahse biase. susah wehhh!!!!!

Sejarah no komen la. Sbb jawapan sume da kene suap, tinggal bace or x bace je. Memandangkan aku ni rajin pemalas tahap singa jantan (rambut pun mls nk sikat) mmg pdn muke aku la markah Sejrah aku teruk. Mintak maaf cikgu Fareha... Bukan salah cikgu.....

Ekonomi.... WARGHHHH!!!!! ok, Add Math lg susah dr Ekonomi... tp Add Math x payah tulis essay!!! Ekonomi ni, da la kene kira2, buat graf, jadual, soklan objektif, pastu tulis essay lg!! kira2 dye law formula same xpe gak!! berdozen2 formule, sampai kepale aku da bling2 da.... Adoiiiiiii

So, sebenarnye aku nk amik Sastera n PS, tp sape kate senang???? Sastera tu, bape byk bende kene bace??? ak start gune bhse baku je nanti. PS plk, kerje kursus dye bertimbun giler!!! dgn tgn aku yg x bape nk lembut ni... jgn arapla ley siap sume keje tu dalam mase sminggu!!! mau2 setaun!!! Cume aku nk amik subjek tu sbb aku suke je. So what?? aku mmg Art Geek. Time kaseh.

MUET.... kwn2 aku amik Muet arini ngan esok. Aku da amik taun lps. Mmg x dpt la aku nk amik TESL or LAW rasenye... tp ak rase jeles tgk diorg. Diorg blajo Muet bersungguh2 (siap amik tusyen!!) mesti diorg dpt power2 nty. Band4, knape ko x pilih aku?? woooooo

Ni la name nye dah terhantuk baru tergadah. big deal, kalo aku wat btl2, mesti boleh kan? kan?

Boleh ke?? 

gambo random form 6 Dato... agak2 taun bape ni?

No comments: