14 September 2011

Pengalaman pertama kali pkai contact lens...

 Hello viewers.

Akak aku nak beli contact lens utk pkai hari dia kawin nty. So dia suruh aku tgk2 kan page facebook yg jual contact lens. Aku pun beli dari page yg direkomenkan kawan aku, Barbie Lens Shop Serene. Akak aku beli, aku pun sibuk la nak beli, sbb offer kalau beli satu RM30, tp kalau 2 dpt RM50 (alasan) aku beli warne biru, akak aku beli warne coklat. Mule2 aku punye yg sampai dulu. Punye la cuak sbb ingat salah hantar, akak aku plk bknnye reti nk sabar (x sesuai online shopping btl...) tp sampai gak walaupun lambat sket.

yg ni aku punye

ni akak aku punye

Disebabkan xde percuma lens case, aku kne cari sendiri la. Da beli, baru aku pakai. PEH! Seksenye! Dekat satu jam x msuk2 dlm mate! Mate aku asyik terkejam je! Punyela payah sampai aku terpikir nk tepon Nabila (dia penah pkai contact lens), tp aku xde kedit, so aku cari kt youtube (How to wear contact lens) x membantu sebenarnye, sbb aku pun tau care2 nk pakai. Aku cume nk tau camne nk pastikan mate aku x terpejam je!!

1 jam setengah kemudian, baru la berjaya masuk (setelah di pakse mata aku bukak besar2, x tutup2). Haha, menangis terus! Mule2 pedih, pastu x rase pape pun. Mate sebelah lg amik mase setengah jam je (berlagak).

Pastu siap nk berlagak ngan mak aku, tp mak aku x nampak pun!! Aku pakai big eye 16mm pnye tau! Xpe, lain kali aku pakai 20mm warne pink, tgk mak aku perasan ke x.

gambar x bape cantik, mls nk edit

susah betul aku nak bukak botol nye ni, so aku mintak bantuan youtube gak (how to open contact lens bottle) hehe internet sgt membantu

setelah dibukak
gambar ni di amik lepas nangis, mata da x merah da, hahaaa

warne biru!
Nampak lain sket dr ape yg diapaprkan, tp mesti la, yg modelnye comel2.

akak aku x tau pun dia punye lens da sampai, sbb dia tgh keje. So x dpt la nk amik gambar dia da pkai contact lens. huhu

Time kasih sbb amik mase korang bace bende alah ni.

Silalah komen atau shout :D *bows*

10 September 2011

Abang aku nak kawin?!!

Hello viewers! Aku tau korang sesat masuk blog aku ni, tp alang2 da msuk, teruskan la bace yer~

Lama x update!! Ye la, sbb busy! Abg aku nak kawin!

Apesal abg ko yg nak kawin, ko yg busy?

Um... Diam! Ni blog aku, sukati aku la nak cakap ape!!

Dan kalau betul ko tgh busy, ape ko buat kt sini? x tolong buat kerja ke?

ARGHHH!! DIAM!! DIAM!!!

Ehem2. So...

Macam x percaye je abg aku nak kawin! Anip, laki paling kuat membebel, nak kawin! Aku selalu ingat Abe (abg aku yg ptame) yg kawin dulu. Abe baik sikit, cool je, x cam Anip! membebel, tido tengah hari... Camne la Kak Ayu boleh sangkut... Tp xpe, kalo Kak Ayu suke Anip walaupun lps tau perangai buruk dia, maknenye Kak Ayu la yg terbaik (TERLEBIH baik) utk Anip.

Jom same2 doakan diorg bahagia hingga akhir hayat!

Kak Ayu
Kameraman nye kwn abg aku. Cantik gambo yg dia amik, so kalo korang nk kwin, sila la contact fb dia yer (promote) facebook kameraman

terime kasih sbb bace. *bows*
Sile komen or shout! :D