11 January 2012

How true is love?

Akak aku kawin. Majlisnye berjalan ngan lancar ari Sabtu lepas. Rase pelik sgt, mase kecik2 kitorang main kawin-kawin sesame, dia duduk ngan jiran laki sblh rumah, aku tlg kipaskan. sekarang dia da kawin betul2. aku pun jd pengapit btl2. Rase sedih pun ade gak. Tp at least abg Syam (husband dia) baik. Kire ok la tu. Diorang cam x pnh gaduh. Kire ok la tu.

Dan kau dtg, buat muke x malu. nasib baik Nabila culik aku, x payah aku dok tengok ko dr jauh cam stalker. Nampak ko naik kete nk blk mase aku baru sampai rumah tu pun da terpegun. Aku x tau pun ko balik muo, kenape x bagitau? Aku baru je nk lupekan ko, tp bley plk ko tepon aku mlm tu. Walaupun sekejap, effect dia lame tau. Kenape? WHYYY?

So tadi mase aku tgh meng-stalking orang kat facebook, jumpe la sorang member aku ni. Budak ni, bagi aku cam ade problem la.  Dia pernah couple ngan pengkid, sekarang dah putus, tp dia still syg sgt kat ex dia, wall post kat facebook x abis2 psl bdk pengkid tu. Dan bg aku, dia cam dah sampai taraf stalking bdk tu. Sms berpuluh2 kali walaupun bdk tu x balas, tepon satu jam skali just sbb nk tau tgh wat pe. bdk tu da ade girlfren baru dah. ntah pape la. Maybe you're right, we can't help who's we falling in love with, but FYI, we can control our emotion. We know how not to step over the bounds. So you're a fail.

dan sorang yg ade pertalian darah ngan aku ni plk lain cite. jatuh cinte kat sepupu sendiri. Kenape? xde lelaki lain ke kt dunia ni? Lelaki tu da pernah kawin mase umo 18 tahun. Kenape, pikir sendiri. bercerai 3 tahun kemudian. sekarang umo 20 tahun. ade 2 anak. xde keje. duduk bawah ketiak mak bapak. kenape boleh suke kat laki camtu? dia dah la pandai, bakal cikgu, mude (21 tahun), tp kenape ley suke kat sedare lelaki yg x gune camtu? nk kate hensem, indon kt bengkel kete sebelah rumah aku ni lg hensem.

dan juga kawan lama aku. sekrang ntah kenal ntah x. aku jarang rapat dgn orang, tp bile aku da rapat, aku akan kenal orang tu samapi bile2. sbb tu aku knl dia on the spot. Kawan baik aku mase darjah 2. dia dari dulu lembut, kawan dgn budak pompuan je. aritu, mase ternampak dia kat wetex, aku kenal dia, tp aku pasti dia dah lupe aku so aku x tegur. dah x lembut dah. ade abs. hensem. rambut pacak2. tp spoil, pegang tangan ngan laki, siap panggil sayang lg. adoyai. anip (abg aku) pun nampak, siap ajak epi (abg aku lg sorang) pegang tangan dia, tp epi xnk. gile ke ape? hehee.

Ape nk jd ngan dunia skrg?

So, just sbb love korang sanggup korbankan sgale yg korang ade?
How true is love?
Mane korang tau love korang tu true?

Dah la, aku da merepek dah ni.
Chiow~

No comments: