30 January 2012

The Museum of Bad Art

Museum mcm ni pun ade ke? Ni la akibat orang terlalu byk duit, sampai x tau nk buat ape, so dia bina museum utk hasil seni yg teruk.

Aku dgn Nabila suke melukis. Tapi kitorang xde bakat (tipu, aku sorang je yg xde bakat) aku rase lukisan aku layak masuk museum ni kot.

Ni antare lukissan yg dipaparkan kat museum ni.

Binatang apakah itu?

Perempuan berbadan kayu?


Ha, orang tua, bukan perempuan cantik.

Joan Crawford???
Muke sebenar Joan Crawford. Ade rupe x?
Ape budak tu buat?


Err.. ape ni?

Museum ni mengumpulkan koleksi seni yg "sangat teruk sampai x boleh nk tgk tempat lain". Dibuka tahun 1993 oleh seorang peniaga barangan antik, Scott Wilson. Mule2, dia kumpul lukisan buruk yg diberi oleh customer dia, tp x lame lepas tu, orang2 lain mule bagi dia byk lukisan yg sgt menarik (tapi huduh) yg diorg jumpe kat tong sampah, pelukis jalanan dan tempat jualan lelong. Scott menjadikan basement sebuah teater sebagai tempat mempamerkan lukisan2 ni. Antare lukisan yg menarik ialah "Baseball Safe at Home", "Mona Lisa" dan "Pablo Presley".

Baseball Safe At Home. Amende kat tgh2 tu?


Mona Lisa (?!)


Pablo Presley (Adik beradik Elvis Presley?)

Hmm... kalau camtu aku nk submit lukisan aku ke museum ni la. Lukisan aku lagi buruk. Konfem diterima. Haha. Tapi terus terang aku cakap, aku ade nampak lukisan abstrak yg lagi pelik, confusing dan.. err, agak huduh. Tapi lukisan tu popular. Sebab ape? Sebab pelukis nye org terkenal. Haiyoo dunia, ape nk jd?

Ok time kasih sebab bace. Silelah komen ye.

Chiow ~

No comments: