14 May 2012

Boyfriend: Perlu ke?

Aku terbace post kawan aku kt sini, dan aku rase nk tulis something pasal tajuk ni.

Budak2 zaman sekarang, tanye je la. mesti dah berpunye. Pulak tu, siap main mesej ngan laki lain. Bile tanye, ckp kawan je. Knape nk kwn ngan laki?

Sepanjang 20 tahun aku hidup, (chewah, cam dah berpengalaman sgt je) aku cume ade satu (ex)boyfriend. Mestila, mase mule2 kenal aku suke sgt, sayang2 Ilove you beybeh. Tapi bile dah gaduh segale badai keluar, rase macam x berbaloi couple ni. Kite mude lagi, panas baran, ego tinggi, mmg susah nk kekal.

Memang aku ade sorang dua kawan yg ade boyfriend sejak awal skolah menengah. Ade yg siap dah kawin n pregnant! Tahniah Intan. Aku respek ngan diorang. Dan jeles. Kenape jeles? Gatal nak kawin? Mungkin (ehem2) tapi aku lebih jeles ngan Intan sbb jumpe seseorang yg die nk habiskan waktu tua bersama. Aku belum jumpe lagi calon. Ntah siape agaknye bakal suami aku.

Untuk kawan2 aku yg berumur 25+ mmg x hairan la kalu ade boyfriend, x hairan kalau diorang dah bincang pasal kawin. Tapi untuk budak2 yg skolah pun belum abis ni, knape sibuk sgt nk berpakwe-makwe? Buat habis duit beli kredit je. Kredit aku ade byk, tapi asyik tamat tempoh. hehe

Mmg kadang2 aku rase terpinggir jgk, sbb sume kwn ade boyfriend. Of course la aku pun nk tau sape future husband aku. tapi utk ketike ni, aku xrase bende tu penting. ape yg bagusnye? mmg aku x paham.


Tapi suke tgh gambar pengantin Xpe kan? Xpe kan??


2 comments:

Wanie Asri said...

Thanx cik Biah ! HAHA, :D
Moga kita sama-sama menemui cinta yang abadi :D

SaLbiahRAWR said...

Yep, kawin nanti jemput aku! hahahahaa