19 May 2012

Cosplay Picturesss

Skrang aku saje je menggedik nk tulis pasal cosplay. Walaupun aku kt tempat keje, aku nk tulis jgk! 

Cosplay tu sebenarnye Costume Play.  Orang2 yg main cosplay ni akan pkai baju cam watak kartun/anime yg dipilih dan tiru gaya & perwatakan diorang.

Ini contohnye.

Hinata (Naruto) cantik kannn
Hidan, Konan, Itachi, Kisame, Kakuzu, Zetsu (NARUTO)

Anjing Naruto. Cosplay bukan dimainkan oleh manusia je! hahaa
Detective Conan!
L Death Note... Real gile.
Misa Death Note
Wolfram Kyo Kara Maoh


Big WIndup!
Final Fantasy
Sasuke, Sakura n Kakashi. Hensemnye Sasuke. haha
Nodame & Chiaki (Nodame Cantabile)
Bleach!
Bleach lagi. Cantik kann

Yumichika (Bleach)
Abarai Renji. Stylo gile!
Siap ade hollow lg... Ichigo ade six packs <3 (gatal)
Ichimaru Gin... Agak menakutkan
Cantik kan? cantik kan? Kalo aku jumpe diorang ni, konfem aku nk amik gambar ngan sume!!

Cosplay ni memang best.

Ape yg bestnye cosplay?

Mungkin kalau korang x minat anime n games, korang x rase cosplay ni best, tapi kalau nk tau, cosplay ni ade part kelakar jgk... terutame bile jumpe cosplayer yg 'fail'...

Sebagai contoh, sile lihat gambar di bawah.

Tu la... Bertaruh lagi. pdn muke Sakura.
Kalo camni la rupe sebenar Sakura, patut la Sasuke xnk...
Sailormoon?
Cardcaptor Sakura... Black version?

Umm... Itachi ke?

Team Rocket pokemon (x pasti Jesse atau James)

Err... Bang, Sakura tu perempuan tau? Cukur la bulu kaki tu dulu >.<

Ummm... Chun Li?

Seksi sgt kot. Nerd tu bdk baik. hahahaa
Doraemon dan Nobita. TOTAL FAIL!!!
Itulah part yg paling best kalo pegi cosplay convention. heheee

Okay la time kasih sbb bace n tgk. Dah dinggah tu komen or shout la sikit ye!

Chiow.

7 comments:

Dakara said...

huahahaa, conan?? abarai renji kenape hensem?? kat dalam citer sbnar takdela hensem pon, hoohooo :D

SaLbiahRAWR said...

Tau xpe, hensem gile Abarai Renji tu... biasenye anime hensem, cosplay x, ni terbalik plk. hahaha :D

ELFarahin said...

Hahaha....gelak golek-golek tengok cosplay yg fail. Wahahhaha~~ ^^

stranger ;) said...

haha nice one haha , tu buat kat mana?

SaLbiahRAWR said...

@ELFarahin: Memang fail. hahaa~

@stranger: Jepun n China, tp yg fail tu kt US. hehee

Niswatus Solikah Samik said...

lawak gila tgk sailormoon!!! haha!!!

SaLbiahRAWR said...

Hahaha, Sailormoon overweight berjambang!