24 May 2012

Tabiat orang Malaysia yg paling aku x suke

Hei yo korang.

Korang tau kan setiap orang ade tabiatnye sendiri?

Setiap negare ade konflik sendiri.

Korang tau kan orang Amerika x habis2 nak tuntut hak? Hak perempuan, hak kebebasan bersuare, hak pegang senjate, hak pelbagai kaum, hak lgbt, hak tuii

UK plk x habis2 dgn kes tunjuk perasaan.

Canada plak x habis2 ckp 'eh', walaupun diorang gune bahase inggeris. Hehe.

Orang Malaysia ni ade satu tabiat yg paling aku x gemar.

Tabiat sebarkan bende karut.

Sebagai contoh, shawl adalah tudung yg popular dikalangan remaje dan org yg perasan remaje zaman sekarang. tapi ade jgk suare sumbang yg cube sebarkan bende karut.

Kononnye gaye pemakaian shawl macam mumia, sekaligus menunjukkan kite ni pengikut Firaun. WTH??????

Mumia? Firaun ke?


Cite lain plak pasal penggunaan DP coklat kat facebook baru2 ni.

Korang mesti tau, DP yang macam ni


tau kan?

Penggunaan DP ni hanya untuk menyedarkan orang2 Islam kat Malaysia bahawe ade saudare Islam kite kt Palestin yg menderite disebabkan kekejaman Zionis.

Yang aku pelik, kenape boleh ade orang nak putar belitkan cite ni, kononnye pemakain DP ni buat kite jadi banduan Israel? Pulak tu, diorang ckp kononnye simbol tutup mate dan tulisan Herbrew ni adalah agenda Yahudi.

Korang ni paranoid sgt la.

Jom kite bace pendapat penulis blog PKE ni


Aku sokong pendapat ko sgt2 Azmir.

Lepas tu, pasal sambutan Hari Ibu. Yang ni aku sokong pendapat kawan aku, Dakara. Sile bace blog beliau.

Bagi korang yg x tau, Hari Ibu ni dikaitkan dgn perayaan Mother's Chruch.

Bukan ke nawaitu kite sambut hari Ibu tu lagi penting? Nawaitu korang nk sambut Mother's church ke, mother korang? Memang la hari2 pun boleh sambut hari ibu, tapi mane specialnye kalau hari2 sambut. Jom berterus terang, korang cume akan bg hadiah or call mak korang bile sampai birthday mak korang je kan? Tu pun kadang2 korang lupe. Hari Ibu xkan lupe sebab korang akan sentiase nampak kt TV, kdai2 dan kawan2. So ape salahnye tambah lagi satu hari nk hargai mak korang?

Jom bace Status owner blog Dakara ni (sori ye Nabila, aku curi status ko)

Ade komen Azmir, owner blog PKE. Aku sokong pendapat die jgk. Dan pastinye aku x sokong pendapat beliau yg namenye di kaburkan.
Betulla. Kite ni paranoid sgt dgn orang bukan Islam. Hari Valentine tu aku x nafikan la kalau korang nak haramkan, sebab memang menjurus kearah maksiat pun. Bukti? Korang tgk la, bulan 9, 10 n 11 adalah bulan paling byk kes buang bayi. Fakta ini dibuktikan oleh akak aku yg merupekan seorang nurse sakit puan.

Lagi, cerite karut yg paling membengangkan aku ialah penggunaan mesin basuh.

Mesin basuh menggunekan air takungan, jd haram digune.

YA ALLAH, bende camni pun nak dibesarkan ke??

Yang ni sangat remeh, so aku xnak komen. Buat sakit jiwe aku je.

Seterusnye, pasal kekeliruan tentang care McDonalds sembelih lembu.

Ini video nye.


Video ni dikatekan care McDonalds proses daging burger.

Korang percaye ke? Pikir logik je. Kalau dikisar camni, mestilah limpa, otak, jantung sume bergabung. Rasenye mest pahit, x sesedap McD.

So memang konfem bende ni karut. PEMBOHONGAN.

Tapi bile video ni disiarkan kt akhbar, mestilah ramai yg percaye. Itu ke yg kite nak? Taburkan cite bohong, bankrupkan perniagaan diorang?

Aduuuh, tolong lah orang melayu. Bangun! Berhenti cari kesalahan orang. berhenti duduk n sebarkan cite bohong!! Sampai bile kite nak harapkan subsidi kerajaan?

Kepade penerima pinjaman PTPTN, bersyukurla korang dapat pinjaman. X payah mintak lebih. Nak biasiswa, belajar la pandai2. Habis belajar, cepat2 cari keje. Kalo xde keje, memang la x mampu nak bayar. X dpt keje bagus, carila keje biase dulu, daripade buang mase kt fb, share bende mengarut2.

OK la, aku rase mesti ramai yg x setuju ngan pendapat aku ni. Tapi ade aku kisah? xkan? xkan?

Ok la, chiow

2 comments:

zuramira said...

like !!! :))

Dakara said...

ko curi aku punye status ye?? blanje aku kfc, hahaaa.
yup, orang melayu yang selalu paranoid entah apa apa, jugak selalu melenting entah apa apa. sigh

@,@