08 June 2012

Allergic reaction

Kulit yg sensitif sangat menyusahkan.

Baru2 ni aku tukar deodorant sbb deodorant lame aku dah habis. bile sampai kedai, aku lupe plak camne rupe deodorant lame aku, so aku main beli je la yg lain.

akibatnye?

mule2 rase gatal sikit2. 3 hari lepas tu, kat armpits aku ade satu bengkak yg rase sakit bile di tekan. so aku tanye pakcik google. result yg keluar is "breast cancer symptom". Mau x sakit jantung aku tgk! Makin aku bace, makin kering jantung aku. menggeletar tangan. nk tekan keyboard pun dah x tentu hala. Punye la gabra. aku pun tanye akak aku yg nurse tu, die suruh check kt klinik. Aku tanye mak n ayah aku, kite ni ade genetik kanser ke? Breast cancer tu sgt bahaye tau, ade pesakit yg lepas dpt tau, cume hidup 3 bulan je!! mak bapak aku x tau, family kitorang biasenye meninggal sebab sakit tua, sakit akibat dari rokok n sakit jantung. Memang aku rase nak kene panic attack!

dalam keadaan nak nangis, aku cabut keluar dari tempat keje kejap dan melilau seluruh muar cari klinik yg ade doktor perempuan.

Lepas setengah jam menunggu, baru lah aku lege, sampai rase nk peluk doktor tu. Doktor tu cakap xde ape, cume allergic reaction kesan dari campuran bahan kimia bedak Shurah yg aku pkai sebelum tu, dan deodorant baru.

Rase stupid pulak, bill klinik tu bukan murah tau.

Mungkin Allah nak bg peringatan kot, sebab duit gaji bulan lepas aku x bg mak bpk aku sesen pun. kedekutnye. padan muke aku, habis duit kat klinik tanpe sebab n deodorant yg xkan habis pkai. Gaji bulan ni aku janji x nak kedekut2, nk bg mak bapak aku duit.

Kalau kulit korang x sensitif, pkai la. Wangi tau!
Bedak dan deodorant ni wangi, tapi sayangnye aku x boleh pkai... untung la adik aku dapat. hahaha..

pesanan dari aku: kalau dapat duit, bg la beberape helai not kertas tu pade mak n ayah. not kertas warne ape tu terpulang la pade keikhlasan korang. Insyaallah korang akan dapat elakkan kejadian camni berlaku.. hehehe

time kasih sebab bace. chiow.

9 comments:

Dakara said...

uwahh, menakutkan betol, nasib baik kulit aku bukan jenis sensitip, tapi tu pun ujian jugak, sebab tak sensitif la aku selalu main tukar tukar, sebab xde effect sekarang. takut pulak ade effect jangke mase panjang >,<

SaLbiahRAWR said...

bedak shurah tu mule2 xde effect, tapi bile aku campur ngan deodorant, baru ade effect camni. memang menakutkan. huhu

nuha ahmad said...

hehe rexona kite sama lahh.. oppss gegedik sini pulak,, :)

azie namico said...

eh ! dasat...sy sejak keje dari mula x pernah miss bagi mak ngan ayah duit..sebab..sebab..sy syg mereka..hehe

SaL-IrisOfDeath said...

sye pun syg, tp tu lah... gaji lmbat masuk, sikit, bile masuk sibuk byr mcm2, last2 da xde duit nk bg mak ayah... lepas ni sebelum byr ape2, bg mak ngan ayah dulu... hehe

azie namico said...

hehehe...sy setuju...tapi jgn samapi awk tak makan pulak..

SaL-IrisOfDeath said...

makan tu megi pun boleh hidup. hehe

khairolina said...

hehehe,sebenarnya mak bpa xkisah pon kta bg ke x.. tp lebih baik kita bg duit tu, sebab parents la yg jga kita dr kecik smpi besar kn.. bg sikit pun durang dah bersyukur, skurang2'y bg durang ,kita ingt jgk ngan mak bpak

SaL-IrisOfDeath said...

betul2. mak bapak mmg x penah mintak kite duit, tapi lebih baik kite bagi, ringankan beban diorang :D