18 February 2013

PC game: Slender 8 Pages


Kenape semua orang pelik sangat bile perempuan suke main game? Ape, korang ingat perempuan suke masak je ke? Kenape lelaki boleh jadi chef, tapi perempuan x boleh main game? INI TIDAK ADIL!!!

Aku memang x pandai masak sehebat Cik Nabila. Megi is my favourite food. Bile orang lain suruh masak, tibe2 je aku tak reti masak. Sendiri lapar je reti masak. Ape la nak jadi minah sorang ni.

Tapi aku bukan nak cakap pasal ketidak-adilan persepsi duniawi, aku sebenarnye nak cite pasal PC game, Slenderman. So, anyway, pernah dengar pasal Slenderman x?

Basically, Slenderman ni hantu galah orang putih. Hantu kurus tinggi (x setinggi hantu galah), faceless, kulit putih melepak, jari panjang, ada banyak tentacle dan pakai suit.

Nampak x mane Slenderman?
Tengah cari mangsa dari atas
Woooo
Obviously gambar2 kt atas tu fake, direka untuk popularkan game Slender ni. Whatever lah

Kalau korang terase berminat nak main game rpg horror, for starter boleh try yg ni. Memang game ni jauh beza dari Resident Evil dan Silent Hill, tapi ok lah. Agak mencabar dan mendebarkan, walaupun game ni just mini game je.

Dimanakah kau Slender. Tolong jgn sergah aku
Misi game ni senang jer. Korang cume perlu cari 8 ketas note tanpa diganggu Slenderman. Jangan tanye untuk ape kene cari kertas2 tu, aku rase pembuat game ni pun x tau kenape.

Antara note yg perlu dikumpul

Note lagi

dan note lagi. Kene kumpul sampai cukup 8.
Ape nak buat kalau ternampak Slenderman camni?

Bo!
LARI!!! SELAMATKAN DIRI!!! JANGAN TENGOK ARAH TU LAGI, LARI KE ARAH LAIN!!!!

Kalau dengar muzik menakutkan pun lari jugak!! Lari jauh2 dari tempat kediaman Slenderman tu!!!

Terus terang aku cakap, game ni memang agak mencabar. Aku cuma dapat kumpulkan sampai 6 kertas je, pastu kene tangkap ngan Slenderman. Korang xde senjata, cume boleh lari. So, lari lah!!

* HINTS BILA MAIN GAME NI *
  • Berhati2 lepas jumpe dan ambik note. Slenderman selalu ade dekat2 situ.
  • Hanya lari bile nampak Slenderman. Takut nanti tercungap2 dan x dapat lari laju.
  • Peka pada muzik. Bile Slenderman dtg, muziknye lain. Aku sarankan korang pakai headphone.
  • Tutup lampu bilik korang, dan main game ni waktu malam. Baru ada feel.
  • Bile nampak Slendermen, terus pusing dan lari! Jgn nak buat2 berani tengok lagi sekali.
  • Don't be scared and don't give up!

Berminat? Boleh download game ni kat sini (kalau link broken sila bagitau aku): http://slendergame.com/link.php?url=http://www.shacknews.com/file/32268/slender-beta-093-windows-free-game

  • Jangan lupe extract files sebelum main. 
  • Pastikan korang pilih screen resolution yg sesuai ngan screen korang! 
  • Kalau boleh untick 'WINDOWED', sebab lagi best kalau main full screen. 
  • Saiz game ni x besar, dalam 110 MB je!

Nak tau lagi pasal Slenderman? Pegi sini: http://slendergame.com/

Kalau korang rasa berminat tapi takut nak main, tengok je lah camne orang lain yg main kat video bawah ni, lepas tu korang judge sendiri best ke x, berbaloi atau x untuk download. :)





Untuk starter, aku memang rekomen korang main game PC ni. Saiz nye x besar, x susah, cume perlu kesabaran yg agak tinggi,


Anyway, zaman internet ni, nothing can exist without meme. Ni antara meme Slenderman yg agak kelakar.



Overly Attached Girlfriend pun suke Slenderman
Patutlah Slenderman marah bile amik notes tu... huhu
Prankster yg sangat berbakat.
So, aku harap korang try main game ni!

JANGAN LUPA PAKAI HEADPHONE!!! VOLUME PALING LOUD! Tutup lampu, main sorang2. hehe.

Kalo korang pernah main game ni, meh cite sikit pengalaman korang. Mase first time aku main game ni, aku x main sorang2, tapi tetap agak menggerunkan. Terase meremang bulu roma. hehe.

Ok chiow!

7 comments:

Nunu Yusop said...

Wah macam best! Nak download lah :D
kite selalu main game counter strike je. hihi.

zahidahwahid said...

me pun suka main game... but right now kena stop dulu... da misi yang lebih penting... hehehe

SaL-IrisOfDeath said...

@Nunu Yusop download lah! Game ni x macam Counter Strike, agak simple cume agak menyeramkan. hehe.

@Zahidahwahid xpe, main game bile2 pun boleh. selesaikan hal penting dulu. :D

Dakara said...

inilah game yang ko bagi aku tapi aku takut nak main, hahaa. aku tak jumpe pun nota tu, dah la aku main sorang2 dalam bilik, takut tau tak, hahaa

SaL-IrisOfDeath said...

ko pkai headphone x? terkejut? hahaha XD

kopi pasta said...

slenderman...hantu yg bergaya sbb pkai suit :P err, gambar #1 tu yg mana stu si slenderman tu? tak pasti...

aku rasa kertas note tu clue utk selesaikan ssuatu..aku agak la *padahal tak main pun*

aku tgk youtube tu, gsmeplay dia mcm err borink jer tak mnakutkan sgt...rasanya yg buat org takut mayb sbb ttiba da bunyi yg kuat ie bila kene tangkap..

aku pon heran sbb apa mat salleh takut sgt dgn org ramping ni :P kenapa ek?

SaL-IrisOfDeath said...

gambar hitam putih tu ke? kt belakang, yg tinggi semacam tu. hehe. memang agak bosan la, sebab just jalan2 cari ketas, x lawan dan slenderman nye pun x serang.aku rase mat salleh takut ngan mat ramping ni sebab diorang xpnh tgk pontianak malaysia. diorg ingat slenderman tu dah menakutkan sgt. haha XD