13 February 2013

Resident Evil 6 addiction

Berhabuk blog ni. Ntah bape lame aku x update, aku pun dah lupe.

Kenape aku dah lame x update? Sebab google chrome buat hal. Asyik crash je. Aku baling lappy ni masuk mesin basuh baru tau.

Tapi sebab utama sebenarnye malas. Hahaha.

Dan sebab aku tengah ketagih main game Resident Evil 6.

Oh hensemnye Leon <3

Mansion yg cantik tp jadi kediaman zombie
Inilah bos segala zombie. Memang liat nk mati. Habis peluru aku.
Ini Resident Evil 4 Outbreak 1. Melawat zoo waktu zombie apocalypse. Memang bijak.
Antara babak mengerikan. Walaupun monster ni senang mati, tp memang menakutkan.

By the way, korang penah tengok movie Resident Evil tak? Aku x minat movienye. Langsung tak minat. Tapi aku minat gile main gamenye. X tau la kenape, mungkin sebab movie banyak rosakkan plot dalam game. Yelah, kalo dia ikut betul2 plot dalam game, buat ape tengok movie lagi kan?



Dan aku x paham kenape watak utamanya Alice (yang x wujud pun dalam game) dan kenape CARLOS MESTI MATI????

 At least ade jugak watak game yg keluar kan, daripada xde langsung. hmmm

Macam cosplay pun ada. haha

Lagi satu yg aku x paham, kenape banyak babak Alice naked? Nk tarik penonton lelaki ke?

Kawan aku, Dakara minat movie Resident Evil, tapi dia x main game. Mungkin sebab tu pandangan kami berbeza. Hahaha.

Aaaanyway, kalau ade org tanye aku mane satu game Resident Evil yg aku paling suka dari 1 ke 6, aku memang x dapat pilih. Kalau ikut grafik, mestilah RE5 n RE6 yg paling baik, tapi yg paling aku suka is RE2. Karekter yg diguna ialah Leon Kennedy (si hensem) dan Claire Redfield (adik Chris Redfield)



Mungkin ramai yg x setuju, sebab grafik x berape baik (game PSone je kot), zombie nye pun x berape mencabar, tapi aku mmg suke gile yg ni, siap bersusah payah install masuk lappy aku sebab nk main balik. Mungkin sebab ni game Resident Evil pertama yg aku main.

Least favourite? RE1. Sebab sangat confusing dan aku x dapat nk habiskan, sampai sekarang. Jauh lagi confusing dari game Silent Hill.

Hah, game Silent Hill pun aku minat! Nanti aku buat blog post pasal game ni pulak. Buat mase sekrang, aku dah malas nk taip lagi,,, sooo

Chiow!

9 comments:

kopi pasta said...

ooo cik nabila tu member ko. ooo baru kutahu. err, gile ketagih ko main game. mgalahkan llaki. =.=' aku dah lama dh tak men game. klu main pun main fifa manager je. jap, yg ko main ni pkai platform apa? PS3 ke main kt lappy jer? jarang ak jumpa mpuan yg ske main game...lg2 genre mcm tu

SaL-IrisOfDeath said...

@kopi pasta: Ooh, game bola aku x minat. Aku minat main game rpg je. Game rpg camni kalau dah start, memang ketagih. kalo stop main nanti asyik terfikir-fikir je. Aku pakai Xbox ngan PS3, game2 PSone yg dah xboleh main je aku main pkai lappy. Sebenarnye aku start main game sbb pengaruh abang2 aku la. hahaha

Dakara said...

ade orang menyeru nama aku!

hahahh kalau aku ade ps kat rumah dah lame aku main, tapi masalahnye takde. kalau adik aku balik je aku rembat psp dia main call of duty haha.

tapi kan cuba ko tengok movie RE tapi jangan pikir tentang wataknye, sure ko suka jugak kot sebab jalan cerita dia menarik. cuma dia mcm dah ketandusan idea, orang mati asik hidup balik je haha.

tapi betul gak. susah nak ubah ape yang kite dah pikir. macam kita la, orang bersusah payah ajak tengok running man, tapi kita langsung tak tertarik nak tengok kan?? hehee

panjang seyh komen aku. siapa suruh ko jarang update hahahh

SaL-IrisOfDeath said...

@Dakara hahaha panjang gile, dah macam bace karangan dah. Agaknya jugak la, maybe sbb mase aku tgk movie RE tu aku asyik bandingkan ngan game je. Nanti lah aku try tgk tanpe fikir game. mane la tau terminat. Hah running man, aku tengok ngan eiqa aritu cam boring je! Diorang asyik membebel2, x la kelakar sgt, tp eiqa ketawe berdekah2. ntah la, kene minat korea dulu kot baru boleh minat cite tu. haha.

Syafiqa Liayana said...

Bestnyer,.huhu

breif indrawan said...

bagus RE film n Gemenya sama-sama Asik tp lebih seru kalau main harvest moon....!!!HAHA

SaL-IrisOfDeath said...

@breif indrawan Hahaha, saya tak minat la game macam tu :D Saya minat game rpg, horror or shooting je XD

Flower Haziqah said...

first time sy dgr , pompuan suke main game..RE pula tu, adventurous gile..hehe sbab selalukan game plant vs zombie je huhu

SaL-IrisOfDeath said...

haha first time ke, ingatkan ramai perempuan suke main game XD Game plant vs zombie main jgk, cume cepat abis, sbb tu boring sikit. RE best sebab boleh tembak2 (dan watak yg hensem2) hahaha