03 March 2013

Hantar Pengantin

Assalamualaikum



Betape x boleh blah nye aku ni. Belum ape2 terus tayang duit. Padahal bukan duit aku pun. Kalau duit aku, mesti aku lagi riak jadinye. hahhaa

Semalam, Sabtu 2 Mac 2013, abang sulung aku (atau lebih dikenali sebagai Abe walaupun kami bukan orang kelantan) dah selamat jadi laki orang. X dapat la nk kikis duit dia lagi. Tahniah la ye, wahai Sir Ariff.



So, family aku n orang2 kampung beramai2 naik bas pegi rumah akak ipar baru aku di Puchong 
Selangor.

Abang aku n akak ipar aku orang yg berkerjaya sebagai lecturer di kolej tempatan. Dua2 orang berduit. Sebab tu lah barang hantarannye pun buat aku, org x berduit ni terase nk pengsan.

Sorry for the low quality camera. Xde kamera baru sebab aku x kaya macam abg aku.

Cantik x? Design sendirian berhad ni tau!
Perfume Britney Spears, kasut mahal, jam mahal, beg Guess, coklat Ferrero Rocher, Kamera tahan lasak, Note 2 dan sbgainye



Zahra pun nk amik gambar ngan barang mahal

Dapat pegang barang mahal pun aku dah puas. hahah

aku memang x mampu nk beli kasut mahal n selesa macam tu (walaupun bagi aku design kasut tu x berape cantik) sebenarnye aku sangat jeles. so, aku mintak jase baik abg aku untuk bagi beg kasut tu je. Cantik tau beg kasut tu!

Cantik kan? Wahahaa
Alahamdulillah majlis pernikahan n persandingan berjalan lancar (walaupun katering yg sangat menyakitkan hati, makanan habis biar gitu je)

Hanye ade satu masalah time nk nikah. Samping susah gile nk pkai.

Akak aku tolong, pastu give up.
Abg keempat aku un tolong, pastu give up jgk.
Last2 pengapit yg pandai tolong pakaikan. Time kasih pengapit.
Xpe, samping x penting. Yg penting lafaz nikah. Abang aku lafaz dua kali baru sah. Sangat nervous. Dah practice berjuuta kali sampai x boleh tido pun tetap nervous lagi. Tapi alhamdulillah, sah jgk akhirnye.






Esya, anak akak aku yg tgh kepanasan, bergolek kt tengah2 masjid.
Walaupun cuaca semalam sangat panas terik, terase bahang menyala2 sampai beberape gelas terpecah sendiri, tetap ramai tetamu yg dtg dan majlis berjalan tanpe gangguan kecuali gangguan makanan. kerek punye katering. 

Aku x ambik banyak gambar time majlis persandingan Cuace yg teramat panas buat aku malas nk bergerak dari depan air batu.

Dari kiri: Akak ipar, Zahra tgh tido, aku, abg aku, akak ipar baru, adik, akak aku n Esya tgh tidur jgk.


Aku ngan akak aku yg hanye tinggal tulang tanpe isi lepas minum susu kuruskan bdn.

Esya yg putik kemerah2an cam anak mat saleh.
 Minggu depan rumah aku plak de majlis sanding. Kalau korang tinggal kt area Muar, jemput2 la datang ye :D

Kenape gamba aku nk letak last skali? Xleh blah minah senget ni
Ok thanks for the visit

Chiow

10 comments:

Dakara said...

biar betul gelas terpecah sndiri?? gile panas la kalau gitu, hahaa. by the way aku mcm dah jatuh cinta la kat si Esya tu hahaa tak boleh blah sungguh.

tahniah la ye kat abang ko. ko bile lagi?? hahaaa

Cik Pensil said...

pengantin tu tak praktis pakai samping dulu ke semelum nikah? baru try nak pakai samping tu masa nak nikah?

senang2 beli samping yang ada getah kat pinggang tu. kan senang :D

Esya tu rambut dia memang macam tu eh? ka dah nipiskan bahagian tepi, biar tengah yang tebal?

SaL-IrisOfDeath said...

Dakara ha'ah, terkejut aku gelas2 tu terpecah sendiri. Gelas xde kualiti kot. haha. Badan Esya dah makin naik, pipi dah makin montel, geram aku. Tapi x dapat nk peluk sgt semalam, dia dah mengaruk sbb panas XD

Hahaha soklan xleh blah, calon pun aku xde camne nk kawin XD

Cik Pensil Sibuk practice lafaz je, kononnye ingat pkai samping tu senang. Haha. Ala, kalau beli yg ade getah nanti nmpak cam bdk skolah plak XD

Rambut Esya memang camtu, tgh2 je tumbuh byk, yg lain tumbuh sikit2 je. hahaha XD

Irah Je said...

saya..tersangat-sangat la berminat dengan kuntuman bunga yang berwarna kuning tu..nak 5 kuntum boleh? haha

btw..awak minum susu ape? nak jugak..nak kuruskn bdan

SaL-IrisOfDeath said...

Tunggu sy kawin ngan anak dato nanti, awk nk 18 kuntum bunga kuning tu pun sy boleh bagi. haha XD bukan sy lah yg minum susu tu, akak sy. x pasti plak ape jenama susu tu, tp x elok lah. effectnye diarrhea dan xde selera makan

aein safinah said...

terasa macam nak kawin jgk.. hehe :p

SaL-IrisOfDeath said...

kalo dah ade calon, kawin je lah, ape tunggu lagi.. hehe :P

Nana Liena said...

baru juga la ni kan..hehe..selamat pengantin baru la utk abang .ahaha.. :) bestnya kalau da ada abg/kakak yg da kahwin..ada anak buah..huhu :)

my notes said...

assalamualaikum ... hantaran impian tuh ... dslr n note ...

si Milly's! said...

Haha kelakar lak part sampin tu :D
Nervous sgt le tew!