25 April 2013

Anime/manga: Kuroko's Basketball

Hai, how are you doing?

Hahaha, bajet je nk speaking2 ni.

Anyway, lame gile aku dah x update blog ni. Ntah hape2 la aku ni.

Sebenarnye, aku xde idea nk tulis ape. Dan sebab aku busy. Tipu, busy buat ape ntah. main game je kot.

X main game. Tengok anime and bace manga.

Current obsession aku: Harry Potter dan Kuroko no Basuke (Kuroko's Basketball).

Huh, dah lame aku habis bace novel Harry Potter, sampai sekarang masih terasa kesannye. Harry Potter memang koleksi novel terbaik aku pernah bace.

My favourite character of all time, Luna Lovegood

Weh, kejap, kejap! Aku xnak cite pasal Harry Potter!! Shoo Harry Potter! SHOOOO

Susah betul, sejak kebelakangan ni semua conversation akan aku selitkan pasal Harry Potter. Memang tengak menggila phase aku ni.

Dua lagi karekter yg aku minat
NANTI! aku xnak tulis pasal harry potter! TIDAKKKK

Sila disregard sebab aku xnak tulis psl Harry Potter hari lain. Hari ni, aku nk tulis pasal Kuroko.


Inilah Kuroko.
Kuroko's Basketball ni, senang cakap mengisahkan lelaki2 jambu (bishonen) main bola keranjang.

Sila jangan salah faham, Kuroko ni xde super power kame hame ha atau perkara yg sama waktu dengannya. Dia cuma main basketball.

Tengoklah betape jambunye star2 player ni. rambut pun warna-warni
Oh, memang Kuroko's Basketball ni x sehebat anime Slam Dunk, aku rase xkan ade sports anime or manga yg boleh kalahkan Slam Dunk. Cara permainan Kuroko's Basketball ni lebih kepade street style, safe-foul n high school dunk berbanding dengan Slam Dunk yg lebih kepada cara yg lebih profesional.

Watak2 pemain basketball dalam Slam Dunk pun lebih real, macho, gagah, manly n tegap berbanding dgn watak Kuroko's yg agak terlalu jambu dan kiut.

Tengoklah betape sasa nya badan diorang dan betape x jambunye muke diorang. TENGOK SI GORILLA TU.
So, kenape aku minat Kuroko's Basketball?

Sebab plotline yg agak menarik (dan sebab banyak lelaki hensem. hik hik hik (ketawe gatal))

Kuroko's Basketball ni menceritakan pasal watak utama, Kuroko (rambut biru) yg poker face dan terlalu  plain sampai jarang ade org notice dia. Kuroko x pandai dunk, lay up mahupun shoot 3 pointer, dia hanya pandai pass bola. Disebabkan personaliti dia yg selalu di ignore, dia senang nk curi bola dari orang lain. Enter Kagami (rambut merah. kenape watak utama cite basketball sume nk rambut merah???) yg kononnye berasal dari Amerika dan berlagak sebab taraf basketball kt jepun rendah.

boleh lawan Bella Swan ni, hahaha

kononnye dia dunk terlalu kuat sampai jaring patah

lagi? malas la nk cite lagi. korang gi la tengok sendiri. Season 1 cume ada 25 episod, dan season dua Kuroko no Basuke akan disiarkan secare online mulai bulan Julai ni.

camne Kuroko pass bola tu? Meh sini tengok GIF yg aku amik dari tumblr ni





Memang nampak macam kuase bercakra, tapi sebenarnye diorang main basketball biase2 je. xde aura or chakra pun. haha


Watak utame je yg ade rambut kaler terang. Obvious much? hahaha
K la chiow

1 comment:

Dakara said...

waaa mcm best, tapi aku nak bace komiknye tapi aku malas, haha :D